Vitamin Kulit Cantik Harga Rahmah

Vitamin kulit menjadi pilihan ramai wanita yang inginkan kulit cantik dan putih. Kebanyakan orang yang ingin memiliki kulit putih adalah karena kebiasaan atau kepercayaan bahwa kulit putih dianggap sebagai standard kecantikan yang diinginkan.

Namun, harus diingat bahwa kulit putih bukanlah satu-satunya definisi kecantikan dan tidak ada warna kulit yang lebih baik atau lebih buruk. Warna kulit seseorang tergantung pada banyak faktor, termasuk genetik, pendedahan terhadap sinar matahari, dan pengamalan nutrisi. Yang paling penting adalah memiliki kulit yang sihat sehingga dapat memberikan rasa yakin diri.

Vitamin Cantik

Dek kerana terlalu inginkan kulit yang putih sehingga terikut dengan trend cucuk mencucuk harus berwaspada dengan kesan sampingannya. Terdapat beberapa kesan sampingan yang memberi mudarat kepada kesihatan tubuh badan. Antaranya :

  1. Merosakkan kulit : Produk pemutih kulit yang mengandungi bahan kimia yang kuat, seperti hydroquinone dan mercury, yang dapat merosakkan lapisan kulit dan menyebabkan keradangan, inflamasi, dan bahkan luka bakar pada kulit.
  2. Menyebabkan gangguan kesihatan : Pemakaian produk pemutih kulit dengan bahan kimia yang berbahaya seperti mercury dapat menyebabkan keracunan yang memengaruhi sistem saraf, buah pinggang, dan hati.
  3. Meningkatkan risiko kanser: Beberapa bahan kimia yang digunakan dalam produk pemutih kulit, seperti hydroquinone, telah dikaitkan dengan peningkatan risiko terkena kanser.
  4. Meningkatkan sensetiviti kulit: Pemakaian produk pemutih kulit secara teratur dapat menyebabkan kulit menjadi lebih sensitif terhadap sinar matahari, sehingga meningkatkan risiko terkena kanser kulit.
  5. Keadaan kulit memburuk : Penggunaan produk pemutih kulit yang tidak sesuai atau secara berlebihan dapat menyebabkan kulit menjadi lebih gelap atau lebih kusam.
Vitamin Cantik

Vitamin Kulit Cantik Shaklee

Dalam Set kulit Shaklee yang premium terdapat beberapa produk yang membantu anda untuk mendapatkan kulit yang sihat, cantik dan moist. Antaranya :

1. Protein ESP

Biasanya, kulit akan berganti setiap 21 hari. Dengan adanya protein dapat membantu kmenghasilkan kulit yang sihat dan cantik.

2. Vitamin C

Anda juga tahu bahawa badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C sendiri dan perlu diambil dari sumber luar. Ia juga bukan sahaja berfungsi untuk menguatkan imun malahan membantu meningkatkan production kolagen untuk mengawal elastisiti kulit.

3. Vitamin E & Selenium

Vitamin E membantu anda untuk menghilangkan jeragat pada wajah akibat terdedah dengan radikal bebas mahupun sinaran matahari.

Terbaiknya vitamin E shaklee ini adalah kerana ia mengandungi selenium. Ia merupakan mineral yang melindungi kulit daripada menghasilkan kedutan.

4. Omega 3 & GLA

Omega 3 dan omega 6 sangat diperlukan badan terutamanya pada wanita kera ia berkaitan dengan hormon.

Badan memerlukan omega 3 untuk mengawal keradangan yang terjadi akibat jerawat dan sebagainya. Manakala Omega 6 diperlukan untuk kestabilan hormon dalam badan.

5. Vitamin D & Zinc

Bertujuan untuk memulihkan kesan jerawat pada muka. Bagi anda yang mengalami masalah breakout boleh mengambil zinc & vitamin D untuk memulihkan sekaligus menghilangkan jerawat tersebut.

Ia juga membantu anda mendapatkan tidur yang baik supaya lingkaran di bawah mata anda hilang serta merta.

Takkan muka dah cantik tapi ada eye bag besar pulak kan?

Vitamin Kulit Harga Rahmah

Berita baik buat anda kerana Shaklee ada buka peluang untuk anda yang ingin cantik dan selesaikan masalah kulit anda sekarang.

Vitamin Cantik

Buat anda yang ingin menjaga kulit supaya kekal lembab dan sihat, anda boleh mendapatkan Set Rahmah ini untuk kegunaan seharian.

Jelaskan masalah kulit anda dan Qiqi akan bantu sebaiknya supaya anda mendapatkan kulit idaman yang sihat dan cantik.

Testimoni Set Cantik

Testimoni Set Cantik Shaklee
Testimoni Set Cantik Shaklee
Testimoni Set Cantik Shaklee
Testimoni Set Cantik Shaklee
Vitamin Cantik

Dapatkan Vitamin Rahmah anda sekarang dengan Pengedar Shaklee Johor atau boleh terus Whatsapp untuk dapatkan konsultasi dan cara makan yang betul mengikut bimbingan saintis dan doktor yang diiktiraf KKM.

Jom baca lagi artikel menarik berkaitan Vitamin Kulit.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge