| | | | |

Petua Kurus Dengan Cepat, Pengalaman Hilang 20kg

Sekarang Kurus Dengan Cepat sudah menjadi trend pilihan anak muda. Tidak kira bujang atau ibu muda, masing-masing ingin mendapatkan berat badan yang ideal.

Kurus Dengan Cepat

Lambakan petua dan cara untuk Kurus Dengan Cepat menjadikan anda tidak sabar untuk mendapatkan result yang diimpikan.

7 tips Kurus Dengan Cepat

Anda perlu tahu, lemak yang terhasil memerlukan bertahun-tahun baru anda sedar bahawa berat badan anda sudah meningkat. Jadi, proses penurunan berat badan juga mestilah seiring dan sihat.

Tidak salah jika anda ingin Kurus Dengan Cepat, tetepi anda perlu mengutamakan kesihatan anda terlebih dhulu. Jom Qiqi kongsikan beberapa tips untuk dapatkan berat badan dan BMI yang ideal.

1. Keinginan yang Tinggi

Anda seharusnya memiliki einginan dan sebab yang kuat untuk turunkan berat badan. Jika tidak, anda akan mudah untuk kecundang di pertengahan jalan sebelum mendapatkan result yang betul-betul anda inginkan.

2. Aktif Bersukan dan Bersenam

Mengeluarkan peluh juga sangat bagus dilakukan dalam proses penurunan berat badan. Ia dapat membantu daban mengeluarkan toksin memalui peluh dan pernafasan.

3. Kawal Stress

Stress sesuatu yang tidak dapat dielakkan dalam kehidupan. Jika anda stress semasa proses dilakukan, anda perlu cuba untuk mengawalnya dan konsisten menjada pemakanan yang sihat.

4. Tidur yang Cukup

Jangan diambil mudah soal tidur. Anda wajib mendapatkan tidur yang cukup setiap hari. Seperti saranan tok guru, tidur awal selepas solat isyak dan bangun satu pertiga malam untuk lakukan ibadah qiamullail.

Dengan cara ini, badan anda akan lebih segar dan cergas.

5. Elak Pengambilan Gula Putih

Rata-rata anda pasti sudah tahu bahawa gula putih merupakan racun dalam kehidupan sekarang. Kadar pengambilan gula putih yang berlebihan boleh menyebabkan pelbagai penyakit.

Buat anda yang ingin turunkan berat badan, berhenti dari mengambil segala makanan atau minuman yang mengandungi gula. Apabila anda sudah mendapatkan berat badan ideal dengan bentuk badan yang fit barulah anda boleh mengawal pengambilan semula.

Soal pengambilan gula ini ada kami ajar kan dalam program Amazing Fat to Fit.

6. Intermittent Fasting

Ramai yang sudah ketahui cara Intermittent Fasting (IF) ini, tetapi tidak semua tahu cara yang tepat untuk konsisten jadikan gaya hidup sihat.

Buat anda yang baru bermula, anda boleh bermula dengan berpuasa seperti di bulan Ramadhan atau puasa sunat. Ia lebih membantu anda mengawal selera makan dan berapa kali anda makan dalam sehari.

7. Elakkan Makan Lewat Malam.

Orang tua-tua pernah pesan kan jangan makan lewat malam. Ia merupakan tabiat yang kurang baik untuk anda yang ingin menjaga badan dan kesihatan.

Dari sudut pandang sains pula, makan lewat malam akan menyebabkan badan terasa lesu dan letih untuk bekerja pada keesokan hari. Berilah perut anda rehat diwaktu malam dan elakkan makan diwaktu begitu.

Pengalaman Kurus Dengan Cepat, Hilang 20 kg!

Kesemua tips yang Qiqi kongsikan anda boleh lakukan secara berperingkat, yang penting anda perlu disiplin dan konsisten sehingga mendapatkan berat badan yang diidamkan dan BMI yang sihat.

Kurus Dengan Cepat
Qiqi berjaya turunkan dari 90kg kepada 60kg dan konsisten sehingga kini.

Pengalaman Qiqi sendiri hilang 20kg dalam lebih kurang 6 bulan. Lemak yang tersimpan mestilah mengambil masa untuk dikeluarkan. betul?

Jadi pengalaman Qiqi yang sudah mencuba beberapa coach fitness tetapi gagal dan mengikuti kelas detox Master Salwa pada tahun 2020. Ternyata berat Qiqi hilang 20kg lebih masa ni.

Paling mengujakan, Qiqi dapat konsisten 60 kg sampai sekarang dan cuba untuk mengubah gaya hidup lebih sihat serta fit kan semula boy parts yang gelebeh tu. Senang je dengan adanya group support iaitu Amazing Fat to Fit.

Kurus Dengan Cepat

Anda akan mendapat module khas selepas join group support ini. Segala menu harian akan dibimbing di dalam group ini.

Jika anda berminat ingin menyertai Amazing Fat to Fit, anda boleh terus hubungi Pengedar Shaklee Johor dengan dapatkan set Kurus dengan Cepat ini sekarang.

Kurus Dengan Cepat

Jom dapatkan konsultasi percuma dan akses PERCUMA ke dalam group exclusif selepas anda membuat pembelian Set Kurus Dengan cepat ini.

Kurus Dengan Cepat

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge