| | | |

7 Sebab Kenapa Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia

Shaklee merupakan supplements terbaik yang menjadi pilihan untuk anda yang inginkan kesihatan berpanjangan. Berpegang pada prinsip “Living in harmony with nature” Dr. Forest C Shaklee telah menubuhkan SHAKLEE CORPORATION pada tahun 1956.

Bertuah rasanya kerana Qiqi sendiri menggunakan produk-produk Shaklee yang terdiri dari Supplements, Skincare dan juga Home Care. Jom Qiqi kongsikan bagaimana Shaklee dapat membantu anda mendapatkan kesihatan yang baik sekaligus menambah keyakinan anda untuk menjana income tambahan dengan Shaklee.

Supplements Terbaik

Terdapat pelbagai rangkaian produk Shaklee untuk kesihatan anda dan segalanya bermula dari keseimbangan BMI yang sihat. Jika anda ingin dapatkan Set Kurus Shaklee dan ingin dapatkan berat badan ideal sebelum raya, boleh hubungi Qiqi sekarang!

1. PEMEGANG GOLD AWARD

Dah tahu atau belum Shaklee telah mendapat anugerah TRUSTED BRAND. Pengguna Malaysia tetap pilih Shaklee sebagai jenama supplements walaupun ada beribu brand lain.

Produk Shaklee sudah bertahan 30 tahun di Malaysia, dan lebih 100 tahun di dunia. Manakala bisnes Shaklee sudah 69 tahun di dunia dan 36 tahun di Malaysia.

Supplements Terbaik

2. VITAMIN BERTEKNOLOGI S.M.A.R.T

Shaklee mempunyai 70 patent yang tidak akan diambil atau diubahsuai oleh company lain. Salah satunya ialah teknologi S.M.A.R.T yang mana vitamin akan dissolves di tempat terbaik untuk penyerapan.

Tambahan pula, jika anda mendapatkan konsultasi exclusive bersama Team Amazing pasti anda akan mendapat kesan yang lebih optimum kerana kami mendapat bimbingan dari saintis, doktor dan pakar kesihatan.

Supplements Terbaik

3. WUJUD LEBIH 100 TAHUN DI DUNIA

Macam mana Shaklee boleh bertahan lebih dari 100 tahun di dunia?

Sebab Shaklee hasilkan produk yang sangat berkualiti. Nak hasilkan satu produk pun Shaklee ambil masa bertahun-tahun buat kajian dan Shaklee akan pastikan sumber yang digunakan adalah dari hasil yang terbaik antara yang terbaik. Dan semestinya dari sumber semula jadi.

Vitamin Malaysia

4. PENGASAS PERKATAAN VITAMIN

Benda paling AMAZING yang Qiqi rasa wajib share kepada anda iaitu perkataan VITAMIN yang semua orang gunakan sehingga kini adalah ilham dari Allah dan diasaskan oleh Dr Forest Shaklee yang mana beliau ambil dari perkataan Vitalized Mineral (VITA + MIN) pada tahun 1915.

MashAllah, sehingga kini multivitamin tertua ini masih kekal dan telah bertukar daripada bentu cecair kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea yang telah menbantu ramai orang untuk sihat. Hebat bukan?

Vitamin Malaysia

5. MEMPUNYAI LANDMARK STUDY

Kajian Landmark Study diketuai oleh penyelidik pemakanan terkenal, Dr Gladys Block bersana University of California, Berkley, merupakan salah satu kajian terbesar pengguna jangka masa panjang pelbagai supplements.

Kajian menunjukkan bahawa mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai lebih banyak biomaker yang lebih sihat untuk jantung, otak dan kesihatan kognitif berbanding dengan pengguna yang tidak mengambil supplements atau yang bukan jenama Shaklee.

Bukan semua company supplements dapat menyediakan Landmark Study ini kerana prosesnya bukanlah sesuatu yang mudah.

Boleh baca juga Nutrition Journal.

Vitamin Malaysia

6. MANJALANKAN KAJIAN KLINIKAL

Walaupun Shaklee tidak mempunyai ladang sendiri tetapi Shaklee sentiasa memastikah bahan yang digunakan tumbuh di tempat yang sepatutnya. Dan semua bahan yang terbaik antara yang terbaik itu akan di kaji terlebih dahulu dan Shaklee akan memastikan ianya bebas dari 350 bahan terlarang/racun perosak.

Berapa banyak orang dapat liver complications akibat minum herba buatan sendiri,

Berapa ramai wanita dapat premature menopause sebab makan kunyit dan segal temu buatan sendiri,

Setiap bahan wajib ada kajian dosage yang selamat untuk pengambilan harian dalam jangka masa panjang. Sebab itu perlu ambil supplements yang ada kajian keberkesanan dan keselamatan.

Setiap zarah bahan yang ada dalam setiap supplements Shaklee dikaji keselamatan (safety study) dan keberkesanan (efficacy study) sebelum dijual.

Kesimpulannya, ada ke perbezaan buat anda yang amalkan supplements Shaklee dan bukan dari jenama Shaklee?

Vitamin Malaysia

7. TERBUKTI BERKESAN. PILIHAN ANGKASAWAN, PARA ATLET DAN ORANG HEBAT

Angkasawan ni hidup di angkasa lepas luar dari bumi selama 1 tahun. Dan supplements yang NASA benarkan untuk angkasawan ni makan sepanjang di angkasa ialah supplements jenama Shaklee.

Bukan angkasawan NASA je makan Shaklee tau tetapi atlet Olympic US (Now atlet Malaysia) pun adalah antara pengguna Shaklee.

Sebab Shaklee adalah Supplements paling selamat dan berkesan. Jadi inilah sebab kenapa NASA pun bagi angkasawan mereka makan Shaklee out of berjuta lagi jenama supplements yang ada di dunia.

Dan sebab ini jugalah Shaklee adalah pilihan orang-orang bijak kerana hanya orang bijak sahaja akan tahu kualiti Shaklee untuk ikhtiar sihat.

Tahniah jika anda salah seorang yang bijak memilih Shaklee sebagai supplements harian!

Vitamin Malaysia

8. RND PRODUK YANG DIKETUAI DOKTOR PEMENANG ANUGERAH NOBEL PERUBATAN

Shaklee sangat berkesan asbab dihasilkan oleh saintis bertaraf doktor pemenang anugerah noble.

Dr Elizabeth Blackburn iaitu pemenang anugerah nobel perubatan yang mengetuai saintis Shaklee seperti Dr Yasuhiko Kojima, Dr Jamie McManus, Dr bruce Daggy dan berpuluh lagi doktor lain dalam team RND Shaklee.

Hasil kajian hebat Dr Elizabeth Blackburn, Produk Shaklee terbukti secara klinikal boleh memanjangkan Telomeres iaitu cap penutup DNA STRANDS atau gumpalan DNA pada CHROMOSOME.

Telomere Shaklee

MashAllah, hebat bukan?

Jadi tunggu apa lagi? memang terbukti Shaklee adalah company supplements dan vitamin yang paling kukuh dan selamat.

Jom baca lagi berkaitan Supplements Terbaik.

Jom dapatkan Supplements Terbaik ini sekarang! Hubungi Pengedar Shaklee Kluang untuk mendapatkan konsultasi exclusive dan bimbingan cara makan yang berkesan bimbingan doktor dan pakar kesihatan lulus KKM.

Similar Posts

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge